+386 (0) 8 20 59 630

tajnistvo@cukrov.eu

Odvetniška pisarna

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Novice - Aktualno

Predavanje “sodelovanje vodij gradnje, projektiranja in nadzora kot pogoji za priznanje reference v postopkih javnih naročil” pod okriljem Inženirske zbornice Slovenije

V tem tednu smo imeli čast predavati na temo “Sodelovanje vodje gradnje, vodje projektiranja in vodje nadzora kot pogoji za priznanje reference v postopkih javnih naročil”. Osredotočili smo se na ključna vprašanja:

– Kako naprej, ko velik gradbeni projekt trči ob javnonaročniški formalizem zaradi upokojitve odgovorne osebe, na trgu pa ni alternative?
– Kako zagotoviti nemoteno izvedbo projekta in hkrati upoštevati zahteve javnega naročanja?
– Kaj je z nebistveno spremembo pogodbe?
– Kako je sprememba pri projektu povezana z načelom sorazmernosti?

Na izobraževanju, namenjenem vodjem gradnje, vodjem projektiranja in vodjem nadzora, smo podali odgovore na te pomembne dileme.

Več o predavanju: https://www.izs.si/izobrazevanja/izs-izobrazevanja/?education=I-0034/2024

 

Veronika Cukrov na Sodišču EU v Luksemburgu

Veronika Cukrov je preživela uspešen dan na Sodišču EU v Luksemburgu!

Imela je tudi priložnost spoznati sodnico Anno Marcoulli, ki je res izjemna ženska, in nam vsem daje vero, da nekega dne na prvem nadstropju sodišča ne bodo viseli zgolj portreti moških. Sodišče Evropske unije je ključna institucija, ki zagotavlja enotno razlago in uporabo prava EU ter ščiti pravice državljanov. Občudujemo delo te ustanove, ki vsakodnevno prispeva k pravni varnosti in stabilnosti v celotni Evropski uniji. Veselimo se prihodnjih izzivov in priložnosti na tem področju!

 

Interno izobraževanje o prekrških na področju javnega naročanja 📚💼⚖️

Odvetniška družba Cukrov v mesecu juliju predava za enega od največjih javnih naročnikov na temo prekrškov na področju javnega naročanja. Gre za rastoče področje z ostrimi sankcijami, zato potreba po izobraževanju na to temo s strani javnih naročnikov in ponudnikov še nikoli ni bila tako visoka.

Pogosto organiziramo interna izobraževanja, še posebej za javne naročnike in ponudnike, saj so preventivni uspehi na področju izobraženosti kadrov in posledično višje skladnosti tako najboljši.

Predavateljica bo Vesna Cukrov, odvetnica, nekdanja predsednica Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil ter sodna izvedenka za pravo in javna naročila. Veselimo se nadaljnjega sodelovanja in prispevanja k izboljšanju procesov javnega naročanja.

🔔 VABILO NA PREDAVANJE 🔔: Sodelovanje vodje gradnje, vodje projektiranja in vodje nadzora kot pogoji za priznanje reference v postopkih javnih naročil 🏗️

Odvetniška družba Cukrov z veseljem vabi na predavanje naših sodelavk Vesne in Veronike Cukrov na Inženirski zbornici Slovenije.

📅 Datum: 31. maj 2024
🕒 Čas: 10:00 – 12:15

Vsebina predavanja:
– Kako naprej, ko velik gradbeni projekt trči ob javnonaročniški formalizem zaradi upokojitve odgovorne osebe, na trgu pa ni alternative?
– Kako zagotoviti nemoteno izvedbo projekta in hkrati upoštevati zahteve javnega naročanja?
– Kaj je z nebistveno spremembo pogodbe?
– Kako je sprememba pri projektu povezana z načelom sorazmernosti?

Predavanje je namenjeno vodjem gradnje, vodjem projektiranja in vodjem nadzora, ki se soočajo s temi izzivi, kot tudi vsem drugim, ki želite poglobiti svoje razumevanje te problematike.

Program izobraževanja:
– 10.00 – 10.45: Vrste zahtev po sodelovanju vodje gradnje, vodje projektiranja ali vodje nadzora kot nosilcev referenc in možnosti spremembe pogodbe v primeru upokojitve, prenehanja njihove zaposlitve in drugih primerih
– 10.45 – 11.00: Odmor
– 11.00 – 11.45: Sankcije v primeru izgube kadrovske reference vodje gradnje, vodje projektiranja ali vodje nadzora med izvajanjem pogodbe
– 11.45 – 12.15: Zavarovanje nosilcev referenc ter izvajalca pred sankcijami javnega naročnika
– 12:15: Vprašanja udeležencev in razprava

Udeleženci izobraževanja bodo prejeli potrdilo o udeležbi na usposabljanju. V skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev sta usposabljanju dodeljeni 2 točki.

🔗 Prijavite se tukaj: https://lnkd.in/eZCr3ydr

Ne zamudite priložnosti za pridobitev dragocenega znanja in vpogleda v pomembna pravna vprašanja. Veselimo se vaše udeležbe!

#OdvetniškaDružbaCukrov #Pravo #InženirskaZbornica #GradbeniProjekti #JavnaNaročila #Izobraževanje

 

#image_title

PODCAST MEDIJSKE HIŠE DELO Z VERONIKO CUKROV IN DR. MATEJEM AVBLJEM: EVROPA IZBIRA

Z velikim ponosom sporočamo, da je bila Veronika Cukrov skupaj z dr. Matejem Avbljem gostja v zadnji epizodi Delovega podkasta, ki ga je vodila ga. Nataša Čepar. Razpravljali so o integraciji evropskih zakonodajnih aktov v slovenski pravni red in o izzivih, ki jih to prinaša.

🇪🇺 Ta pogovor je del evropskega projekta *Evropa izbira*, ki poudarja pomen razumevanja evropske zakonodaje za pravne strokovnjake in njihov vpliv na oblikovanje domačih zakonov.

🔗 Vabimo vas, da prisluhnete temu informativnemu podkastu in spoznate, kako naši strokovnjaki prispevajo k razvoju prava in družbe.

OGLEJTE SI PODKAST TU

 

 

Prihajajoče izobraževanje na Inženirski zbornici Slovenije: Odgovornost projektanta za izjavo

Vabimo vas na poučno predavanje o spreminjajočih se odgovornostih in pravnih posledicah za projektante v skladu z novo gradbeno zakonodajo. Webinar je ključnega pomena za vse projektante, ki želijo razumeti obseg in pravne posledice svojih izjav v projektantski dokumentaciji.

📅 16. maj 2024
🌐 Spletno izobraževanje

Predavanje vključuje naslednje sklope:
– Odškodninska odgovornost za izjavo projektanta: razumevanje vaših finančnih in pravnih tveganj pri delu.
– Kazenska in disciplinska odgovornost: kaj morate vedeti, da poskrbite za ustrezno skladnost pri delu.
– Proaktivni ukrepi: strategije za zaščito pri podajanju izjav.
– Interaktivna vprašanja in odgovori: odgovori na vaša specifična vprašanja.

Predavateljici:
– Veronika Cukrov, mag. prava, doktorska kandidatka, specializirana za gospodarsko in energetsko pravo z bogatimi mednarodnimi izkušnjami.
– Vesna Cukrov, ustanoviteljica Odvetniške družbe Cukrov, nekdanja predsednica Državne revizijske komisije, pravna strokovnjakinja za pravo in javna naročila z izkušnjami na vodilnih pravosodnih položajih.

Udeleženci prejmejo potrdilo o udeležbi, izobraževanje pa je akreditirano s 2 točkama v skladu s Splošnim aktom o stalnem poklicnem usposabljanju pooblaščenih inženirjev.

Ne zamudite te priložnosti za poglobitev razumevanja in izpolnitev vaših skladnostnih zahtev!

Povezava do dogodka: https://www.izs.si/izobrazevanja/izs-izobrazevanja/?education=I-0026/2024

 

Spletni seminar: Kako zakonito uporabiti evropska sredstva in uspešno prestati nadzore nad porabo evropskih sredstev

Lepo vabljeni na seminar Vesne Cukrov, odvetnice, sodne izvedenke za pravo in javna naročila ter nekdanje predsednice Državne revizijske komisije, na temo porabe evropskih sredstev in vprašanja, kako uspešno prestati z njimi povezane postopke nadzora, ki bo potekal 11.6.2024 preko spleta.

EU zagotavlja finančna sredstva za različne projekte in programe in ob tem uporablja zelo stroga pravila za dosleden nadzor nad porabo sredstev. V Sloveniji Kazenski zakonik vsebuje tudi posebno kaznivo dejanje Goljufija na škodo Evropske unije, kjer je v primeru storitve tega kaznivega dejanja zagrožena zaporna kazen do treh letih, v primeru pridobitve velike premoženjska koristi ali povzročene velike premoženjske škode pa celo zapor do osmih let.

S takimi kaznimi se kaznujejo tudi vodje podjetij ali druge osebe, ki so pooblaščene za sprejemanje odločitev ali nadzor v podjetjih, če omogočijo ali ne preprečijo kaznivih dejanj storilcem, ki so jim podrejeni in delujejo v imenu podjetja.

Na izobraževanju Vesne Cukrov boste izvedeli kako zakonito uporabiti evropska sredstva in uspešno prestati nadzore nad porabo evropskih sredstev ter se izogniti morebitnim zapletom v zvezi s tem.

Več o seminarju: https://www.tax-fin-lex.si/Dogodki/Izobrazevanje/7fbbcea2-fac8-4389-9b8f-441840cf42cb

SEMINAR: PREKRŠKI NA PODROČJU JAVNEGA NAROČANJA ZA NAROČNIKE IN PONUDNIKE

Lepo vabljeni na seminar Vesne Cukrov, odvetnice, sodne izvedenke za pravo in javna naročila ter nekdanje predsednice Državne revizijske komisije, na temo prekrškov, povezanih s postopki javnega naročanja, ki bo potekal 4.6.2024 preko spleta.

Tudi do 100.000 eurov lahko znaša denarna kazen pri prekrških na področju javnega naročanja za pravno osebo naročnika, ponudnika ali podizvajalca, ponudnike lahko doleti tudi izločitev iz postopkov javnega naročanja. Tudi kazni za odgovorne osebe so visoke.

Hkrati se je javno-naročniško področje razvilo v enega izmed najzahtevnejših pravnih področij, ki zahteva tekoče spremljanje pravne prakse tako za naročnike, kot tudi za ponudnike.

Na izobraževanju Vesne Cukrov boste izvedeli vse odgovore na vaša vprašanja v zvezi s to temo, hkrati pa si boste razjasnili tudi odgovornost za prekrške ter na kakšen način se kot naročnik ali ponudnik v kar največji meri lahko razbremenite svoje odgovornosti.

Več o seminarju si lahko preberete na priloženi povezavi:

https://lnkd.in/ex2Y7yZF

GRADBENO PROSTORSKO OKOLJSKA KONFERENCA 13. in 14.3.2024 – KONCESIJE NA PODROČJU UREJANJA VODA

Vesna Cukrov bo letos na Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci Tax-Fin-Lex predavala o zelo aktualni temi koncesij na področju urejanja voda. Nedavne poplave so nas opomnile, kako pomembno je to področje, ki ima ogromen vpliv na naše življenje. Več o njenem predavanju si lahko ogledate v spodnjem videu, več o sami konferenci pa najdete na priloženi povezavi. #gradbeništvo #okolje #prihodnost 

https://gradbeno-prostorsko-okoljska-konferenca.si/program-konference/

 

 

SloveniaEnglish