SloveniaEnglish

Novice - Aktualno

USPEŠNO IZVEDEN SEMINAR O NOVELAH ZJN-3B in ZJN-3C

Vesna Cukrov, odvetnica, sodna izvedenka za pravo-javna naročila in nekdanja predsednica Državne revizijske komisije je na seminarju v organizaciji TFL številnim udeležencem predavala o zadnjih dveh novelah na področju javnega naročanja.

Trenutno obstoji na področju javnega naročanja ogromno negotovosti ter nejasnosti, ki povzročajo v praksi nemalo težav, tako z vidika prekrškovnih določb, kot dvigov cen materialov, energentov in stroškov dela. Udeleženci iz vrst naročnikov in ponudnikov, so na seminarju prejeli odgovore za nadaljnje uspešno delo, kljub zelo zaostrenim razmeram, povzročenih s strani pandemije in vojne.

 

ENERGETSKA KRIZA, PODRAŽITVE IN KAKO NAPREJ

Seminar Veronike Cukrov (mag. prava, doktorske kandidatke iz področja energetskega prava) o vplivu energetske krize na gospodarstvo ter pravo, ki bo potekal dne 31.5. na Zdravniški zbornici Slovenije, se hitro bliža; na njem bomo z vidika višanja cen in drugih problematik energetske krize spregovorili o kreativnih rešitvah za ponudnike in naročnike na splošno in tudi v okvirih javnega naročanja, ter iz širšega zakonodajnega in praktičnega vidika analizirali vse najbolj pereče probleme zasebnega ter javnega sektorja, ki so se že pojavili, ter tudi tiste, ki se nam bližajo v prihodnosti!

Lepo vabljeni k prijavi: https://www.tax-fin-lex.si/Dogodki/Izobrazevanje/d6a98781-3260-4a78-8712-a52294b94cd0?fbclid=IwAR2ErcZ2mIMa9DN1bGCIqzWV3fF00-qdWSTTFkojkYazq0cKahbAdC6oFFc

 

PREDAVANJE VERONIKE CUKROV NA EKONOMSKI FAKULTETI UL

Dne 29.11.2021 je Veronika Cukrov, doktorska kandidatka iz Odvetniške družbe Cukrov,  predavala magistrskim študentom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani na temo dviga cen surovin, materialov in delovne sile z vidika javnega naročanja. Gre še vedno za eno izmed najbolj perečih javnonaročilskih problematik, ki se je sprožila zaradi prekinitve dobavnih verig v pandemiji ter na katero naš pravni sistem preprosto ni bil pripravljen. Najlepša hvala Ekonomski fakulteti za povabilo!

GLOBAL AWARDS 2021 PUBLIKACIJA

Global Awards 2021 publikacija, v kateri je Vesna Cukrov prejela prestižno nagrado “Vodilni strokovnjak javnega naročanja leta 2021 v Sloveniji” s strani mednarodno priznane londonske organizacije Leaders in Law, je na voljo na sledeči povezavi: https://lnkd.in/eXcRdMqc .

Odvetnica, sodna izvedenka ter nekdanja predsednica Državne revizijske komisije je tako prejela najvišje priznanje s področja ter naziv Global awards 2021 winner Public Procurement Expert of the Year in Slovenia.

 

Uspešno izvedena 3. Gradbeno-prostorsko-okoljska konferenca

S ponosom lahko rečemo, da smo uspešno zaključili že tretjo GPO konferenco, na kateri je letos predavala tudi Veronika Cukrov na tematiko dviga cen surovin, materialov in delovne sile v odnosu do gradbene pogodbe ter javnonaročilskih pogodb. Navedeni dvigi cen resda nimajo precedensa ter zakonodaja nanje ni bila pripravljena, pa vendar menimo, da so bile izpostavljene marsikatere pomembne rešitve te problematike, kot je zelo dobro povzela tudi STA v svojem prispevku.

Upamo, da se razmere na trgu kmalu umirijo ter da se že pričeti projekti izpeljejo čim manj turbulentno, ter se iskreno zahvaljujemo organizatorjem ter udeležencem za tako produktivno izvedbo konference!

Več o konferenci: https://lnkd.in/dQR4tCU4 .

Vesna Cukrov je Vodilni strokovnjak javnega naročanja leta 2021

Vesna Cukrov je prejela prestižno nagrado “Vodilni strokovnjak javnega naročanja leta 2021 v Sloveniji” s strani mednarodno priznane londonske organizacije Leaders in Law. Odvetnica, sodna izvedenka ter nekdanja predsednica Državne revizijske komisije je tako prejela najvišje priznanje s področja ter naziv Global awards 2021 winner Public Procurement Expert of the Year in Slovenia. Iskrene čestitke!

Več o nagradi: https://lnkd.in/dkvduBui

SloveniaEnglish