SloveniaEnglish

Novice - Aktualno

PONOVITEV SEMINARJA ZARADI VELIKEGA ZANIMANJA: PREKRŠKI NA PODROČJU JAVNEGA NAROČANJA ZA NAROČNIKE IN PONUDNIKE

Zaradi velikega povpraševanja po ponovitvi bosta Vesna Cukrov, odvetnica ter nekdanja predsednica Državne revizijske komisije ter mag. Zlata Jerman, vodja Oddelka za prekrške na Državni revizijski komisiji, dne 24.2.2023 ponovno predavali na tematiko prekrškov javnega naročanja.

Tudi do 100.000 eurov namreč lahko znaša denarna kazen pri prekrških na področju javnega naročanja za pravno osebo naročnika, ponudnika ali podizvajalca, ponudnike lahko doleti tudi izločitev iz postopkov javnega naročanja, prav tako pa so visoke tudi kazni za odgovorne osebe. Hkrati se je javno-naročniško področje razvilo v enega izmed najzahtevnejših pravnih področij, ki zahteva tekoče spremljanje pravne prakse tako za naročnike, kot tudi za ponudnike.

Na seminarju boste prejeli vse odgovore na vaša vprašanja in razjasnili vam bomo tudi odgovornost za prekrške ter na kakšen način se kot naročnik ali ponudnik v kar največji meri razbremeniti odgovornosti. Lepo vabljenI!

Več o seminarju ter prijava: https://lnkd.in/esBZuXsG

 

ENERGETSKA KRIZA TER NJENE NAJNOVEJŠE PRAVNE IMPLIKACIJE

Zelo nas veseli, da (po ogromnem uspehu prvega energetskega seminarja) dne 28.11. ponavljamo energetski dogodek Veronike Cukrov, obenem pa bo nov seminar obogaten s podrobno predstavitvijo vseh pravnih sprememb na energetskem področju, ki so se pripetile v zadnje pol leta po prvem seminarju, in katere bi moral vsak izmed nas poznati.

V veliko čast nam je tudi, da bo ponovno z nami vrhunski energetski strokovnjak dr. Vračar Viktor, generalni direktor Termoelektrarne Šoštanj.

Izvedeli boste, kako lahko tako posamezniki, javna uprava ter zasebna podjetja najbolje zavarujete sebe in svoje interese ter minimizirate vpliv energetske krize preko pametnega pristopa pri izkoriščanju opcij, ki so vam na voljo; tudi tistih, za katere sploh niste vedeli, da obstajajo. Prav tako pa bodo predstavljene tudi morebitne nevarnosti vsakega od ukrepov ter praktične napovedi, ki jih omenjajo najvišji energetski strokovnjaki.

Več o dogodku: https://www.tax-fin-lex.si/Dogodki/Izobrazevanje/955a2507-44d2-41eb-9a84-7dca01ad247b?utm_source=806e84bf-c3a3-4209-9e14-7d00cb0187b3&utm_campaign=EnergetskaKriza_171022&utm_medium=email&utm_content=Program

Uspešno izvedena Gradbeno-prostorsko-okoljska konferenca

Na letošnji Gradbeno-prostorsko-okoljski konferenci sta Vesna Cukrov ter Veronika Cukrov predavali o valorizaciji cen z vidika spremembe gradbene pogodbe; žal je na tem področju v uporabi skorajda 20 let star pravilnik, ki ni prilagojen na trenutne razmere, s čimer se Odvetniška družba Cukrov veliko ukvarja, saj to povzroča nemalo težav v praksi. Kljub temu so bile na konferenci poiskane druge pravne rešitve, ki omogočajo uspešno zaščito vseh strank gradbene pogodbe v sami izvedbi projekta ob soočenju z nepredvidljivimi spremembami cen.

Konferenco je strnila okrogla miza, na kateri je odvetnica Vesna Cukrov skupaj z izvršnim direktorjem gradbenega sektorja 2TDK, Markom Žitnikom, direktorjem CGP, Edom Škufco, dr. Marjano Šijanec Zavrl iz ZRMK, ter Aleksandro Velkovrh, inž. gradb., pod vodenjem direktorice Tax Fin Lex, Zlate Tavčar, razpravljala o težkem vprašanju prihodnosti gradbeništva v aktualnih svetovnih razmerah.

Več informacij o dogodku:  https://lnkd.in/e4mywZkS

 

Prekrški na področju javnega naročanja za naročnike in ponudnike

Vesna Cukrov, odvetnica, sodna izvedenka za pravo – javna naročila in nekdanja predsednica Državne revizijske komisije, bo skupaj z mag. Zlato Jerman, Vodjo oddelka za prekrškovne zadeve na Državni revizijski komisiji za javna naročila, v organizaciji TFL, dne 29.11.2022 izvedla enodnevno specialno izobraževanje/konferenco o prekrških za naročnike in ponudnike na področju javnega naročanja.

Tudi do 100.000 eurov lahko znaša denarna kazen pri prekrških na področju javnega naročanja za pravno osebo naročnika, ponudnika ali podizvajalca, ponudnike lahko doleti tudi izločitev iz postopkov javnega naročanja. Tudi kazni za odgovorne fizične osebe so visoke. Izobraževanje vam bo podalo vse odgovore na vaša vprašanja in ob tem razjasnilo tudi odgovornost za prekrške ter na kakšen način se kot naročnik ali ponudnik v kar največji meri razbremeniti odgovornosti.

Lepo vabljeni k prijavi na sledeči povezavi: https://www.tax-fin-lex.si/Dogodki/Izobrazevanje/a48e0ff8-32ce-4a86-8693-232e859aa475

 

USPEŠNO IZVEDEN SEMINAR O NOVELAH ZJN-3B in ZJN-3C

Vesna Cukrov, odvetnica, sodna izvedenka za pravo-javna naročila in nekdanja predsednica Državne revizijske komisije je na seminarju v organizaciji TFL številnim udeležencem predavala o zadnjih dveh novelah na področju javnega naročanja.

Trenutno obstoji na področju javnega naročanja ogromno negotovosti ter nejasnosti, ki povzročajo v praksi nemalo težav, tako z vidika prekrškovnih določb, kot dvigov cen materialov, energentov in stroškov dela. Udeleženci iz vrst naročnikov in ponudnikov, so na seminarju prejeli odgovore za nadaljnje uspešno delo, kljub zelo zaostrenim razmeram, povzročenih s strani pandemije in vojne.

 

ENERGETSKA KRIZA, PODRAŽITVE IN KAKO NAPREJ

Seminar Veronike Cukrov (mag. prava, doktorske kandidatke iz področja energetskega prava) o vplivu energetske krize na gospodarstvo ter pravo, ki bo potekal dne 31.5. na Zdravniški zbornici Slovenije, se hitro bliža; na njem bomo z vidika višanja cen in drugih problematik energetske krize spregovorili o kreativnih rešitvah za ponudnike in naročnike na splošno in tudi v okvirih javnega naročanja, ter iz širšega zakonodajnega in praktičnega vidika analizirali vse najbolj pereče probleme zasebnega ter javnega sektorja, ki so se že pojavili, ter tudi tiste, ki se nam bližajo v prihodnosti!

Lepo vabljeni k prijavi: https://www.tax-fin-lex.si/Dogodki/Izobrazevanje/d6a98781-3260-4a78-8712-a52294b94cd0?fbclid=IwAR2ErcZ2mIMa9DN1bGCIqzWV3fF00-qdWSTTFkojkYazq0cKahbAdC6oFFc

 

PREDAVANJE VERONIKE CUKROV NA EKONOMSKI FAKULTETI UL

Dne 29.11.2021 je Veronika Cukrov, doktorska kandidatka iz Odvetniške družbe Cukrov,  predavala magistrskim študentom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani na temo dviga cen surovin, materialov in delovne sile z vidika javnega naročanja. Gre še vedno za eno izmed najbolj perečih javnonaročilskih problematik, ki se je sprožila zaradi prekinitve dobavnih verig v pandemiji ter na katero naš pravni sistem preprosto ni bil pripravljen. Najlepša hvala Ekonomski fakulteti za povabilo!

SloveniaEnglish