+386 (0) 8 20 59 630

tajnistvo@cukrov.eu

Odvetniška pisarna

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Vesna Cukrov

Vesna Cukrov je odvetnica ter ustanoviteljica Odvetniške družbe Cukrov d.o.o., nekdanja predsednica Državne revizijske komisije za revizijo postopkov oddaje javnih naročil, nekdanja članica nadzornega sveta Holdinga slovenske elektrarne d.o.o. ter sodna izvedenka za pravo in javna naročila. V letu 2016 je kot soavtorica pripravila komentar Zakona o javnem naročanju (ZJN-3), ki je izšel pri družbi Tax Fin Lex.

Državni zbor jo je na funkcijo predsednice Državne revizijske komisije imenoval v letu 2008, funkcijo predsednice je opravljala do izteka mandata. Pred tem je bila tudi dolgoletna članica Državne revizijske komisije.

V letu 2021 je prejela priznanje prestižne mednarodne pravne organizacije Leaders in Law »Global Awards 2021 winner« in »Public Procurement Expert of the year in Slovenia«.

Pred imenovanjem in opravljanjem funkcije predsednice Državne revizijske komisije  je bila zaposlena na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Od leta 1998 do leta 2004 je bila najprej državna podsekretarka ter nato sekretarka na Ministrstvu za pravosodje in celotno obdobje tudi Vodja sektorja za logistiko pravosodnih organov. Pred tem je bila zaposlena v gospodarstvu ter na Višjem sodišču v Ljubljani in Višjem državnem tožilstvu v Ljubljani. Vesna Cukrov je bila tudi zaposlena na DDC, današnjem DRI – upravljanje investicij, Družba za razvoj infrastrukture. 

Je sodna izvedenka za področje prava – javnih naročil, vpisana v imenik sodnih izvedencev Ministrstva za pravosodje in ima pridobljeno potrdilo o usposobljenosti za člane uprav in nadzornih svetov gospodarskih družb. Sodelovala je pri pripravi več predpisov. Je občasna predavateljica in sodeluje na posvetih iz področij, ki jih kot specialne pokriva odvetniška družba. Diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani in po zaključku študija opravila pravosodni izpit.

Ustanoviteljica odvetniške družbe, odvetnica Vesna Cukrov, se ukvarja predvsem s področjem javnih naročil, nepremičnin, civilnega, odškodninskega, upravnega, gospodarskega in konkurenčnega prava, sodnimi spori, področjem skrbnih pregledov, infrastrukture ter energetike.

 

Članstva in licence:

  • Odvetniška zbornica Slovenije
  • Združenje nadzornikov Slovenije
  • Nekdanja predsednica, podpredsednica ter članica nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne d.o.o.
  • Nekdanja predsednica Komisije za prestrukturiranje nadzornega sveta Holdinga Slovenske elektrarne d.o.o.
  • Sodna izvedenka za pravo in javna naročila
  • Pridobljeno potrdilo o usposobljenosti za člane uprav in nadzornih svetov gospodarskih družb 
  • Članica uredniškega sveta revije TFL, strokovne revije za pravo, davke in finance
  • Združenje Manager
  • Lions klub Ljubljana Ilirija
  • AEA International Lawyers Network

Tuji jeziki: angleščina, nemščina, hrvaščina, srbščina

javna naročila javna naročila odvetnik javna naročila javna naročila javno naročanje javni razpis odvetnik pravna pomoč odvetniška pisarna javna naročila javno naročanje pomoč javno naročilo kako javno naročilo popraviti javno naročilo odvetnik pravnik pravna navodila javno naročilo

SloveniaEnglish