+386 (0) 8 20 59 630

tajnistvo@cukrov.eu

Odvetniška pisarna

Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana

Veronika Cukrov

Veronika Cukrov je doktorska kandidatka iz energetskega prava in magistra prava. Magistrirala ter diplomirala je na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Je članica Strateškega Sveta Vlade RS, dne 30.11.2022 imenovana s strani predsednika Vlade RS.

Odvetniška družba Cukrov je dobitnica prestižnega priznanja mednarodne pravne organizacije Leaders in Law »Global Awards 2021 winner« in »Public Procurement Expert of the year 2021 in Slovenia«.

Veronika Cukrov je bila leta 2024 certificirana s strani prestižne organizacije ERA, na podlagi izobraževanja na področju Evropskega prava, ki je potekalo v Trierju, Strasbourgu in Luksemburgu.

Prav tako je zmagovalka Državnega tekmovanja iz pravnih pogajanj v letu 2017 ter članica zmagovalne ekipe diplomatskega tekmovanja z več kot 500 delegati WFUNA WIMUN 2015 v Generalni Skupščini v New Yorku, v svojem odboru pa je prejela še posebno zmagovalno nagrado. 

Bila je dolgoletna glavna in odgovorna urednica pravnega časnika Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, prav tako pa tudi predsednica predmetnega društva.

V letu 2016 je prejela priznanje rektorja Univerze v Ljubljani za posebne dosežke.

Na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani je bila tudi Tutorka za Ekonomijo. Izvrstno govori angleško in nemško. Je avtorica številnih pravnih člankov, pogosto predava ter sodeluje z Gospodarsko zbornico Slovenije ter Združenjem Manager. Dodatno se izobražuje v Londonu. Premore številne izkušnje iz gospodarskega prava in pogajanj. 

Kot ena izmed najboljših študentk Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, se je tekom študija usposabljala v gospodarstvu, na tujih ter domačih pravnih tekmovanjih, na katerih je dosegla izjemne uspehe, dela v odvetniški družbi ter preko dolgoletnega urednikovanja pravnega časnika Pravne fakultete Univerze v Ljubljani. Pred študijem na fakulteti je maturirala na Gimnaziji Bežigrad.

V okviru svojega večletnega dela si je pridobila veliko izkušenj, vključujoč na področju gospodarskega ter civilnega prava, kriptovalut, veščin pogajanj in prestrukturiranj podjetij. Pred zaposlitvijo pri Odvetniški družbi Cukrov je bila kot magistra prava zaposlena pri družbi Deloitte. 

Tuji jeziki: angleščina, nemščina,  hrvaščina, srbščina

Povezave na njene dosežke s tekmovanj in priznanja:

Lepo vabljeni k branju nekaterih njenih prispevkov na sledečih povezavah:

SloveniaEnglish